Pet velikih prednosti online kupnje

Pet velikih prednosti online kupnje

Ovo pandemijsko doba izmijenilo je mnogo toga u našim svakodnevnim životima, a ovom ćemo se prilikom fokusirati na promjene u našim stilovima kupnje.

Činjenica je da većina nas voli opipati proizvod prije kupnje, vidjeti ga i na licu mjesta zaključiti odgovara li nam, bilo da je riječ o odjeći ili o prehrambenom proizvodu. No činjenica je i da je takva vrsta fizičkog kontakta sve manje poželjna – ipak je taj isti proizvod diralo mnogo drugih ljudi.

Trgovine ograničavaju broj kupaca koji smiju boraviti u njihovim prostorima, poziva nas se da diramo samo proizvode koje ćemo kupiti, te nas se potiče da što više vremena provodimo kod kuće. Sve to ne znači da se moramo odreći kupnje potrebnih i nepotrebnih proizvoda, već da ih trebamo kupovati na novi način – online.

Mišljenja o online trgovini su podijeljena – dok je jednima ona uvijek bila draga opcija, drugima je bila nužno zlo. Ipak, od početka pandemije internetska trgovina cvjeta. Donosimo neke od njezinih prednosti.


1. Smanjenje ljudskog kontakta

Krenimo s onom očitom – držanje 2 metra razmaka iznimno je lako ako do ljudskog kontakta niti ne dolazi, a internetska trgovina u ovom slučaju pruža zaista golemu prednost. Jedini mogući kontakt je s dostavljačima i poštarima, no mnogi servisi nude mogućnost u potpunosti beskontaktne dostave platite li karticom.


2. Radno vrijeme – 0-24

Živimo različite živote, imamo različite obaveze i različito radno vrijeme. Fizičke trgovine pak imaju unaprijed definirano radno vrijeme koje Vašem stilu života ne moraju odgovarati, no internetske trgovine nikad se ne zatvaraju.


3. Bogatstvo izbora

Izbor robe u ponudi više nije ograničen fizičkim prostorom trgovine, već Vam je dostupna cjelokupna ponuda koja će na Vašim vratima biti unutar samo nekoliko dana. Također, sve više trgovina uvodi opcije kupovanja robe internetom, čime izbor dodatno raste.


4. Udobnost kupnje iz vlastitog doma

Ne morate se oblačiti i fizički odlaziti do trgovine koja možda u ovom trenutku ni nema ono što tražite. Kompletnu kupnju možete obaviti iz kreveta u kojemu ležite u piđami i pijuckate čaj. Obilaženje grada u potrazi za specifičnim artiklom time je eliminirano.


5. Ušteda vremena

Samim time što ne trebate izlaziti iz doma, odlaziti do fizičke trgovine, čekati u redu i vraćati se natrag kući uštedili ste minimalno sat vremena. To vrijeme iskoristite za uživanje u dragoj seriji, druženjem s ukućanima ili čitajući dobru knjigu.